Sałatka z pęczakiem i kasztanami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuje dodać kilka do pysznej sałatki. Wbogacą walory smkaowe i podniosą wartość odżywczą.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 słoik selera z ananasem
    5-7 pieczonych kasztanów
    1 mała cebula
    1/2 puszki kukurydzy
    2 jajka ugotowane na twardo
    6 plastrów polędwicy sopockiej
    3/4 szkl pęczaku
    3-4 ogórki kiszone
    natka pietruszki
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka z pęczakiem i kasztanami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Jajka i kasztany obieramy. Kroimy w kostkę razem z ogórkami, cebulą i wędliną.
  • 3. Seler z ananasem odcedzamy, dodajemy do pęczaku. Mieszamy z resztą przygotowanych wcześniej składników.
  • 4. Dodajemy majonez oraz natkę pietruszki.
  • 5. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy na kilka godzin aby składniki dobrze się "przergryzły".

Komentarze

Podobne przepisy