To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Jest smaczna i pożywna, bardzo ładnie się prezentuje.
1 min
Łatwy
Składniki:
Słoik marchewki konserwowej z groszkiem
Słoik selera konserwowego
Puszka czerwonej fasoli
3-4 górki konserwowe
Por
5 jajek ugotowanych na twardo
25dag szynki
15dag żółtego sera
Majonez
Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa osobno osączyć, szynkę pokroić w wąskie paski.
Ogórki i jajka pokroić w kostkę.
Pora pokroić w cienkie paski.
W szklanej salaterce układać warstwami: seler, groszek, marchewkę, szynkę, fasolę, ogórki, jajka, por. Sałatkę polać majonezem i posypać startym żółtym serem. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze