Sałatka warstwowa

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Jest smaczna i pożywna, bardzo ładnie się prezentuje.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Słoik marchewki konserwowej z groszkiem
    Słoik selera konserwowego
    Puszka czerwonej fasoli
    3-4 górki konserwowe
    Por
    5 jajek ugotowanych na twardo
    25dag szynki
    15dag żółtego sera
    Majonez

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa osobno osączyć, szynkę pokroić w wąskie paski.
    Ogórki i jajka pokroić w kostkę.
    Pora pokroić w cienkie paski.
    W szklanej salaterce układać warstwami: seler, groszek, marchewkę, szynkę, fasolę, ogórki, jajka, por. Sałatkę polać majonezem i posypać startym żółtym serem. Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy