Sałatka nie tylko na wiosnę

0 (0 ocen)

Kolory na talerzu są bardzo ważne

Składniki:

  • 2 garście mix sałat z sałatą rzymską
    2 jajka ugotowane na twardo
    5 rzodkiewek
    5 plasterków polędwicy
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    kilka listków natki pietruszki
    Dresing :
    4 łyżki oleju
    ocet balsamiczny do smaku
    1 łyżka miodu płynnego
    pieprz do smaku
    chili do smaku
    sól morska do smaku

Sałatka nie tylko na wiosnę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki dresingu wymieszać i zostawić na 5 minut. Sałatę rozłożyć na talerzu. Jajka obrać, opłukać i pokroić na ćwiartki. Rzodkiewki umyć i za pomocą nożyka w kształcie litery v przeciąć każdą na pół. Plasterki polędwicy zawinąć w stożki.
  • 2. Wszystkie te składniki rozłożyć dekoracyjnie na sałacie, posypać posiekanym szczypiorem i natką pietruszki. Na koniec sałatkę polać przygotowanym dresingiem. Sałatkę podawać po około 5 minutach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy