Sałatka makaronowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Połączenie makaronu w sałatkach sprawdza się idealnie. Tym razem proponujemy w bezmięsnej, pożywnej i aromatycznej wersji.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g drobnego makaronu
    1/2 puszki ciecierzycy
    1 mała puszka kukurydzy
    1 mała puszka groszku
    4 ogórki konserwowe
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 por
    3 łodygi selera naciowego
    koperek
    3 pełne łyżki majonezu
    sól, pieprz

Sałatka makaronowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka makaronowa z warzywami 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy.

    Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Jajka, ogórki i seler kroimy w kostkę.
    Por kroimy w kostkę i sparzamy. Odcedzamy i studzimy.
    Koperek siekamy.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie łączymy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy