Sałatka krabowa

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min

Sałatka ryżowa z jajkami, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i wyrazistymi w smaku paluszkami krabowymi to nie tylko świetna propozycja przystawki czy imprezowej przekąski ale również idealnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania.

  • 35 min

Składniki:

  • 250g paluszków krabowych surimi
    1 puszka kukurydzy
    4 jajka
    1 zielony ogórek
    80g ryżowego makaronu
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    świeżo zmielony pieprz
    sól morska



Sałatka krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Jajka ugotować na twardo a następnie pokroić w grubszą kostkę.
  • 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, obrać ogórka, wyciąć miąższ i resztę ogórka pokroić w kostkę.
  • 4. Paluszki krabowe pokroić w 1cm kawałki a szczypiorek drobno posiekać.
  • image-1t6ch4r 5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Komentarze

Podobne przepisy