Sałatka ryżowa z jajkami, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i wyrazistymi w smaku paluszkami krabowymi to nie tylko świetna propozycja przystawki czy imprezowej przekąski ale również idealnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania.
Sałatka krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2.Jajka ugotować na twardo a następnie pokroić w grubszą kostkę.
3.Kukurydzę odsączyć z zalewy, obrać ogórka, wyciąć miąższ i resztę ogórka pokroić w kostkę.
4.Paluszki krabowe pokroić w 1cm kawałki a szczypiorek drobno posiekać.
5.Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Komentarze