sajgonki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja wariacja na temat sajgonek, robione z tego co miałam pod ręką, bardzo smaczne

  • 40 min

Składniki:

  • mała pojedyńcza pierś z kurczaka
    opakowanie makaronu chińskiego
    3 duże garści mrożonki chińskiej
    około 10 cm kawałek pora
    łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    imbir
    3-5 liści kapusty pekińskiej
    opakowanie papieru ryżowego
    olej do smażenia

Sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawinięte sajgonki przed pieczeniam 1. Filet mielę na mięso mielone. Mięso przesmażam chwilkę na patelni na odrobinie oleju. Dodaję mrożone warzywa.Pora kroję w słupki. Kiedy warzywa będą półmiękkie dodaję por.Chwilę podsmażam i wyłączam gaz. Doprawiam solą, pieprzem , imbirem i papryką. Dodaję pokruszony na mniejsze kawałki makaron i sos sojowy. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam do ostygnięcia. Kapustę pekińską kroję w drobniejsze kawałki i dodaję do farszu. Płaty papieru wkładam do ciepłej wody, nakładam po łyżce farszu, zawijam i smażę na rozgrzanym oleju. Odsączam na ręczniku papierowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy