Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z awokado, rzodkiewek i mozzarelli z dodatkiem jogurtu naturalnego. Polecam na śniadanie lub kolację.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 awokado
6 dużych rzodkiewek
1 mozzarella ( 125 g )
1/2 średniej cebuli
1 mały ząbek czosnku
6 łyżeczek jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado wyjmujemy ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki i mozzarellę kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa i mozzarellę przekładamy do miski, dodajemy jogurt i przyprawy. Mieszamy.
Komentarze