RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

PRZYSMAK DOROSLYCH I DZIECI A MOJE DZIECI JE UWIELBIAJA

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 KG MAKI 25 DAG MARGARYNY 25 DAG KWASNEJ SMIETANY (MALY KUBECZEK ) SZCZYPTA SOLI 600 ML SMIETANKI KREMOWEJ DWIE LYZKI CUKRU PUDRU

Rurki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO SZYBKO ZAGNIESC I SZYBKO SCHLODZIC W LODOWCE OWINIETE W FOLII ,NASTEPNIE WYJAC I ROZWALKOWAC BARDZO CIENIUTKO ,POKROIC NA PASKI OKOLO 1,5 CM SZEROKOSCI RURKE BLASZANA POSMAROWANA MASLEM OBWINAC CISTEM ZACZYNAJAC OD WEZSZEJ CZESCI RURKE OBTOCZYC W CUKRZE KRYSZTALE Z JEDNEJ STRONY PIEC 15 MINUT W 200 STOPNIACH ZIMNE RURKI NADZIAC UBITA Z CUKREM PUDREM KREMOWKA

Porady

ZAMIAST SMIETANY RURKI MOZNA NABIC KREMEM BUDYNIOWYM

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy