ROLADKI Z TATARA I JAJEK

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki z tatara i jajek to świetna przekąska na przyjęcie. Bardzo efektownie się prezentuje i pysznie smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    4 jajka ugotowane na twardo
    200 g metki tatarskiej lub tataru wołowego
    kilka ciemnych oliwek
    1 mała cebula, obrana, drobno pokrojona
    sól, pieprz
    1 żółtko
    1 świeży ogórek
    natka pietruszki
    wykałaczki

Roladki z tatara i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Ogórka myjemy, osuszamy, tniemy obieraczką do warzyw dość długie paski i lekko je solimy. Metkę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną cebulę, kilka pokrojonych oliwek, żółtko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Jajka przecinamy na pół, zawijamy wokół nich plastry ogórka, spinamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Na wierzch kładziemy po małej porcji tatatu, ozdabiamy natką pietruszki i kawałkami oliwek. Przechowujemy w lodówce i podajemy jako przystawkę. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy