Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wszelakie zrazy z mięsa goszczą u nas dość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g)
    -4 łyżki marynowanych kaparów
    -4 plasterki drobiowej szynki
    -suszona cebulka
    -musztarda
    -2 jajka
    -mąka i bułka tarta do panierowania
    -olej do smażenia
    -sól, pieprz

Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

Podobne przepisy