Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką

  • wyświetlono: 377 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wszelakie zrazy z mięsa goszczą u nas dość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad.

cosik
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

-4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g)
-4 łyżki marynowanych kaparów
-4 plasterki drobiowej szynki
-suszona cebulka
-musztarda
-2 jajka
-mąka i bułka tarta do panierowania
-olej do smażenia
-sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką

  • 1. Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

roladkikarkówkakaparyzrazypanierowaneroladki z karkówkismażona karkówkazrazy z kaparamizrazy z farszem

Komentarze

Podobne przepisy

przygotowywanie

Dodane przez: mallaa05

karkówka z ziemniakami i cebulką

Bardzo dobre danie, które pokazał...

roladki drobiowe

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem...

Mój domowy, niedzielny obiad: kurczak...

Roladki schabowe

Dodane przez: anka1988

Roladki schabowe z serem i szynką

Roladki mojej mamy, jeśli znudziły...

musztardowa karkówka

Dodane przez: majka190382

MUSZTARDOWA KARKÓWKA Z CEBULKĄ

Fajny posmak musztardy dla wielbicieli...

Dodane przez: duszek

ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI

Jarmuż nadaje się do zup,przystawek,jako...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE