Racuszki z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie na słodko, które każdemu przypadnie do gustu!

  • 30 min

Składniki:

  • Pół średniej wielkości dyni (np. dynia hokkaido)
    Pół szklanki mąki
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki śmietany
    3 łyżki jogurtu
    jajko
    2 łyżki masła
    Cynamon, cukier

Racuszki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białko ubijamy i dodajemy do niego utarte żółtko z masłem i cukrem.
    Dynie ucieramy na tarce na wiórki i mieszamy z mąką i śmietaną.
    Ciasto powinno wyjść lekko płynne. Smażymy na patelni na złoty kolor.
    Nadmiar tłuszczu możemy odsączyć w ręczniki papierowe.
    Tak usmażone racuszki polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, cukru i cynamonu.

Komentarze

Podobne przepisy