Pyszne roladki

0 (0 ocen)

Idealne zarówno na zimno jak i na ciepło

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    kilka gałązek koperku
    kilka gałązek szczypiorku
    2 kwadratowe wafle
    tłuszcz do smażenia

Pyszne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić w kostkę podsmażyć, dodać mięso i razem smażyć. Do gotowego mięsa dodać pokrojony szczypiorek, koperek i czosnek przecisnięty przez praskę, jeszcze chwilkę podsmażyć.
  • 2. Masę mięsną podzielić na dwie części. Gorącą rozłożyć na waflu rozsmarować i zawinąć roladki. Roladki pokroić na plastry o grubości ok 5 cm. (Z jednej roladki powinno wyjść 6 porcji).
  • 3. Każdy kawałek panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor.

Porady

Przepis można wykorzystać także do zrobienia roladek na słodko. Robimy wtedy zamiast masy mięsnej masę ze zmielonego białego sera z dodatkiem cukru. Resztę robimy tak jak w przepisie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy