Ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
1. Ubić pianę z cukrem.
2. Do żółtek dodać olej, dodać do piany. Ubijać na wysokich obrotach.
3. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać.
4 .Piec w temp. 180stopni.
3.Masa:
1. Śnieżkę ubić z wodą.
2. Zwykłą śmietanę ubić z cukrem.
3. Zrobić galaretkę wg instrukcji (wsypując galaretkę w proszku z żelatyną), ostudzić.
4. Śnieżkę i śmietanę połączyć z galaretką, wylać na ciasto.
4.Pokroić truskawki, ułożyć na masie.
5.Zrobić galaretkę i zalać nią truskawki.
Porady
Masę trzeba w miarę szybko połączyć i wylać na biszkopt, ponieważ gestnieje.
Komentarze