Przegrzebki z chorizo

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Pierwszy raz jadłam i pierwszy raz robiłam- wyszły bardzo dobre polecam ;)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 15 szt małży św. Jakuba (ja miałam bez muszli)
    kawałek kielbasy chorizo
    natka pietruszki
    sok z połowy cytryny

Przegrzebki z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej rozgrzanej patelni pieczemy chorizo.
    Gdy kiełbaska sie podsmaży wytopi sie tłuszczyk, który zostawiamy a kiełbase dajemy do osobnej miseczki.
    Na reszcie tłuszczu z chorizo podsmażamy przegrzebki po minucie z każdej ze stron, dodajemy kiełbasę i sok z połowy cytryny.Całość przekładamy na talerz.
    Posypujemy pokrojoną natką.

    SMACZNEGO ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy