POTRAWKA Z INDYKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla mięsa z kurczaka. bardzo syta i pyszna.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg mięsa gulaszowego z indyka
    400g marchewki z groszkiem
    200g śmietany 30%
    pietruszka nać
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    kostka rosołowa
    mąka

Potrawka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski.
    Solimy i pieprzymy. Następnie obtaczamy w mące. Obsmażamy na oleju. Podsmażone mięso zalewamy wodą dodajemy marchewkę z groszkiem oraz kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem ok godz. Doprawiamy ostrą papryką. po tym czasie potrawkę odkrywamy i zalewamy śmietaną. Gotujemy jeszcze przez 15min bez przykrycia aby sos się zredukował. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Porady

Mięso można zastąpić filetem z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy