Potrawka z bobu i wędliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bób i pokrojoną na kawałki fasolkę,ugotować w osolonej wodzie do miękkości,odcedzić.
Szalotkę obrać,posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju na dużej patelni.
Do zawartości patelni dodać pomidory razem z zalewą,dobrze wymieszać i podgrzać.
Następnie dodać ugotowany i obrany ze skórki bób,fasolkę,posiekane dymki ze szczypiorem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,dokładnie wymieszać.
2.Warzywa doprawić do smaku solą,pieprze,szczyptą ziół prowansalskich i majeranku,wymieszać i przez chwilę dusić.
Kiełbasę pokroić w plasterki i posmażyć na drugiej patelni,dodać do pozostałych składników.
Danie posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze