Pomidory nadziewane jajecznicą (Rosii Umplute Cu Jumari)

0 (0 ocen)

Pyszna, oryginalna, rumuńska potrawa.

Składniki:

  • -6 jaj
    -6większych pomidorów
    -2 łyżki masła
    -3 łyżki mleka
    -1 łyżka tłustego twaroga lub bryndzy
    -sól
    -pieprz

Pomidory nadziewane jajecznicą (rosii umplute cu jumari) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, odciąć czubki i wydrążyć środki. W każdy pomidor włożyć odrobiną masła, posolić, ułożyć w rądlu lub naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku. Usmażyć jajecznicę według przepisu na jajecznicę mołdawską. Pomidory wyjąć z piekarnika, napełnić jajecznicą, na każdym położyć odrobinę roztartego z pieprzem i solą twarogu lub posypać utartym żółtym serem. Raz jeszcze zapiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy