Nadziewane pomidory

5 (168 ocen)

  • 20 min

smaczne na śniadanie albo kolację...

  • 20 min

Składniki:

  • pomidor 3 szt
    jajka 3 szt
    ogórek 1 szt
    czosnek 1 ząbek
    cebula 1/2 szt
    pietruszka 1 pęczek
    majonez
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez

Nadziewane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Lekko posolić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć ze solą. Dodać do potrzebnej ilości majonezu(ok 2 łyżki) i wymieszać. Ogórki odcisnąć ze soku. Połączyć z jajkami i cebulą. Dodać pokrojoną natkę pietruszki. Połączyć wszystko majonezem i doprawić do smaku. Pomidory umyć, osuszyć, ściąć czapeczki albo przekroić na połowy. Łyżeczką wyjąć środki pomidorów i napełnić przygotowanym farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Farsz Ogórek Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować