1.Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do momentu aż zaczną rosnąć. Gdy drożdże wyrosną mieszamy je z mąką, otrębami i solą i zagniatamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką, wstawiamy do ciepłego miejsca i zostawiamy do wyrośnięcia (co najmniej 1,5h). Kiedy podwoi swoją objętość dzielimy je na 6 części i każdą część wałkujemy na wymaganą grubość.
2.Wszystkie składniki sosu mieszamy i smarujemy nim pizzerinki.
3.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, parówki i pomidora też kroimy. Układamy je na naszych pizzerinkach i posypujemy startym serem.
4.Gotowe pizzerinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je około 15 minut.
Porady
Każdą pizzerinkę możemy podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Komentarze