Piwne kąski na ostro

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany filet, doskonale sprawdzi się jako samodzielny posiłek np. na śniadanie, ale także może być przekąską bądź przystawką. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne:)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Ciasto:
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 szklanka jasnego piwa
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szczypty soli
    2 szczypty przyprawy Harissa
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik

Piwne kąski na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piwne kąski na ostro 1. Filety myję , osuszam, kroję na kawałki, posypuję przyprawą, odstawiam do lodówki na 30 minut. Składniki na ciasto miksuję mikserem na jednolitą masę, nakrywam, odstawiam na 20 minut. Kawałki fileta zanurzam w cieście i smażę z obu stron na złoto, osączam na papierowym ręczniku. Podaję na ciepło z dowolnym sosem np. keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy