Pierś kurczaka w migdałach

  • wyświetlono: 142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lubię czasami pobawić się panierkami

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
- migdały w płatkach: 1 szklanka
- bułka tarta: 0.5 szklanki
- jajo: 1 sztuka
- sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
- olej/oliwa: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś kurczaka w migdałach

  • 1. Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić solą i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tartą bułką. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

KurczakWielkanocobiadkomuniaboże narodzeniewalentynkikolacja we dwojeślubPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezypojedyńczy filet z piersi kurczakamigdały w płatkach

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku z warzywami

Dodane przez: bogusia82

Fasolka po bretońsku z warzywami

Fasolkę po bretońsku bardzo lubię,...

Kotlety mielone z brokułem

Dodane przez: Gregorhspeed

Kotlety mielone z brokułem

Zawsze staramy się, by nic nie...

Kurczak nabity w butelkę

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kurczak nabity w butelkę

Niezwykle pachnący, miękki i soczysty...

Omlet z brukselką

Dodane przez: P_Aneta

Omlet z brukselką

Pikantny omlet z brukselką to świetna...

risotto z warzywami i kurczakiem

Dodane przez: kachna801

risotto z warzywami i kurczakiem

Pyszne, szybkie i tanie danie....

Gofry kalafiorowe

Dodane przez: paolineczka

Gofry kalafiorowe z sosem pieczarkowym

Gofry kalafiorowe? TAK ! :-)) Są...