Pierś kurczaka w migdałach

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lubię czasami pobawić się panierkami

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
- migdały w płatkach: 1 szklanka
- bułka tarta: 0.5 szklanki
- jajo: 1 sztuka
- sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
- olej/oliwa: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś kurczaka w migdałach

  • 1. Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić solą i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tartą bułką. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

KurczakWielkanocobiadkomuniaboże narodzeniewalentynkikolacja we dwojeślubPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezypojedyńczy filet z piersi kurczakamigdały w płatkach

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak w piwie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pierś kurczaka w piwie

Mięso jest delikatne, a sos lekko...

image-00boj67

Dodane przez: monika016

Łosoś pieczony w migdałach

Łosoś wyszedł pyszny, soczysty...

Dorsz w migdałach

Dodane przez: Goszka

Dorsz w migdałach

Ta rybka jest bardzo delikatna...

Pierś z kurczaka pieczona w folii

Dodane przez: wedith1

Pierś z kurczaka pieczona w folii

Pyszna, soczysta pierś z kurczaka...

Piersi z kurczaka w musztardzie

Dodane przez: katarzynagotuje

Pierś z kurczaka w musztardzie

Szybka i soczysta pierś z kurczaka...

Pierś z kurczaka w herbacie

Dodane przez: Bernadetta

Pierś z kurczaka w herbacie

Niecodzienna marynata z egzotycznej...