Pierś kurczaka w migdałach

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lubię czasami pobawić się panierkami

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
- migdały w płatkach: 1 szklanka
- bułka tarta: 0.5 szklanki
- jajo: 1 sztuka
- sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
- olej/oliwa: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś kurczaka w migdałach

  • 1. Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić solą i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tartą bułką. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

KurczakWielkanocobiadkomuniaboże narodzeniewalentynkikolacja we dwojeślubPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezypojedyńczy filet z piersi kurczakamigdały w płatkach
 

Komentarze

Podobne przepisy

Na warzywa wyłożyć kurczaka.

Dodane przez: Jelonka

Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-chrzanowym...

szybki pomysł na obiad...kurczak...

Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą

Dodane przez: bogusia82

Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą

Czasami zwykłe kotlety mielone...

Kurczak w sosie gyros

Dodane przez: aicha1988

Kurczak w sosie gyros

Bardzo smaczny sos z kurczakiem...

Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka

Dodane przez: joanna30

Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka

Kurczak w jogurtowo-ziołowej marynacie...

Grillowane polędwiczki z serem korycińskim

Dodane przez: bogusia82

Grillowane polędwiczki z serem korycińskim

Polędwiczki wieprzowe uwielbiam...

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Dodane przez: bogusia82

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku,...