Piekielne skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Są pikantne i słodkie jednocześnie, pyszne :)

  • 50 min

Składniki:

  • 10 drobiowych skrzydełek,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    koncentrat pomidorowy,
    keczup,
    łyżeczka chili,
    łyżeczka oregano,
    sól,
    pieprz

Piekielne skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yqq1ta 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy, odkrawamy końcówki. Solimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zarumieni, kładziemy oprószone chili (nie za dużo) skrzydełka. Smażymy chwilę. Bierzemy kubek wody i ok. 5 łyżek koncentratu pomidorowego i łyżkę keczupu. Mieszamy w garnuszku, dodajemy łyżeczkę oregano, trochę soli, pieprzu i dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy i wlewamy na patelnię, polewając skrzydełka. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50 min., od czasu do czasu polewając skrzydełka sosem. Podajemy z ryżem lub makaronem. Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy