Piekielne ziemniaczki

5 (143 ocen)

Piekielnie ostre , chrupiące ziemniaki. Robię je często do domowego fast-foodu zamiast frytek.

Składniki:

  • ok 500-700 g ziemniaków
    3-4 małe cebule

    4-5 łyżek oleju
    1/2 płaska łyżeczka soli
    1/2 płaska łyżeczka pieprzu
    1/2 płaska łyżeczka pieprzu cayenne
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    szczypta imbiru
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Piekielne ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i umyć.Cebulę także obrać

    Ziemniaki oraz cebulę pokroić na 4.
  • 2. Ziemniaki i cebulę włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać oleju i przypraw porządnie wymieszać.
  • 3. Ziemniaki piec ok 1 godziny w 180 stopniach
    Podawać do wszelakich dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować