Pesto pietruszkowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

z orzechami i groszkiem cukrowym, podane z makaronem ryżowym.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron ryżowy wstążki: 1 opakowanie
    - groszek cukrowy: 200 gramów
    - pietruszka: 1 pęczek
    - czosnek: 1 ząbek
    - orzechy włoskie (można zastapić ziarnami słonecznika): 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - oliwa: 5 łyżek
    - cukier: 1 szczypta

Pesto pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek opłukać, odciąć końcówki i nitki po bokach. Gotować około 20 minut w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
  • 2. Resztę składników zmiksować w blenderze.
  • 3. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • 4. Podawać ciepłe ozdobione groszkiem cukrowym.

Komentarze

Podobne przepisy