Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

To pasta, którą w rodzinnym domu zawsze przygotowywała dla nas mama. W końcu postanowiłam przygotować ją sama. Wyszła smaczna i pożywna jak zawsze.

Składniki:

  • - 2 wędzone makrele o łącznej wadze ok. 500g
    - pęczek szczypiorku
    - 3-4 czubate łyżki majonezu
    - sól
    - pieprz

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby zdejmujemy skórę i usuwamy kręgosłup razem z ośćmi. Mięso rozdrabniamy w dłoniach i usuwamy wszystkie ości. Do rozdrobnionej ryby dodajemy poszatkowany drobno szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły. Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy