Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

To pasta, którą w rodzinnym domu zawsze przygotowywała dla nas mama. W końcu postanowiłam przygotować ją sama. Wyszła smaczna i pożywna jak zawsze.

Składniki:

  • - 2 wędzone makrele o łącznej wadze ok. 500g
    - pęczek szczypiorku
    - 3-4 czubate łyżki majonezu
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Kanapki Pasty

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby zdejmujemy skórę i usuwamy kręgosłup razem z ośćmi. Mięso rozdrabniamy w dłoniach i usuwamy wszystkie ości. Do rozdrobnionej ryby dodajemy poszatkowany drobno szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować