Paprykowe jaja

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na każdą okazję,

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 10 jaj
    1-2 papryki czerwone
    papryka słodka
    pieprz cayenne
    sól
    majonez wedle uznania

Paprykowe jaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy na połówki.
    Żółtka wyciągamy.
  • 2. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na części.
  • 3. Żółtka i paprykę wrzucamy ddo blendera i miksujemy, dodając majonez (wedle uznania). Gładką masę doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 4. Białka faszerujemy masą. Możemy ozdobić majonezem i szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy