Owsianka po jamajsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
    -2 szklanki wody
    -6 łyżek słodzonego mleka skondensowanego
    -2 łyżeczki cukru trzcinowego
    -2 łyżeczki kwaśnej śmietany
    -1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    -1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    -szczypta startej gałki muszkatołowej

Owsianka po jamajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane gotujemy w wodzie na małym ogniu około 5 minut. Następnie dodajemy mleko skondensowane, cukier trzcinowy, śmietanę i wanilię. Mieszamy i przelewamy do miseczek. Posypujemy cynamonem i gałką muszkatołową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy