Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko roztrzepujemy w misce, dodajemy resztę składników i mieszamy. Jeżeli ciasto jest za gęste to dodajemy mleka, zaś jeżeli za rzadkie to dosypujemy mąki. Naleśniki smażymy na złoty kolor.
2.Cebulę kroimy w prążki i podsmażamy na oliwie, gdy się delikatnie zarumieni dodajemy szpinak i dusimy aż pomniejszy swoją objętość i ściemnieje. Następnie dodajemy ser feta i dokładnie mieszamy do połączenia się składników, smażymy jeszcze chwilkę, na koniec przyprawiamy pieprzem.
3.Mieszamy jogurt z majonezem i dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na naleśniki wykładamy farsz ze szpinaku i składamy. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Porady
Jeżeli używamy świeżego szpinaku, ważne jest, ąby przed usmażeniem drobno go posiekać.
Komentarze