Nadziane stworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto i budyń w/g przepisu na opakowaniu.Wcześniej namoczyć rodzynki i pokrojone w kostkę morele w spirytusie,osączyć.
2.Do załączonych foremek papierowych nakładać po łyżeczce ciasta,1/2 łyżeczki budyni i 1 łyżeczkę namoczonych owoców.
3.Całość przykryć pozostałym ciastem babkowym.Ułożyć na blaszce do pieczenia.
4.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180% i piec około 30 min.Przestudzić.
5.Śmietanę przelać do rondelka,dodać połamaną czekoladę i mieszając podgrzewać do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady,mocno schłodzić.
6.Do schłodzonej śmietany dodać śmietan fixy i ubijać do gęstości.
7.Za pomocą dekoratora do kremów nałożyć ubitą śmietanę na babeczkach.
8.Z kulek czekoladowych zrobić główkę stworka,pisakami zaznaczyć oczy.nos,usta.Z migdałów ułożyć uszy,z rodzynek brzuszek a z połówek nerkowca ręce i nogi.Pisakiem z gorzkiej czekolady popisać włosy i zarysy rąk i nóg w/g uznania.Boki posypać perełkami spożywczymi,ozdobić listkiem melisy.Ułożyć na półmisku.
Komentarze