Kruszon muffins - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń ugotować w tradycyjny sposób i odstawić go do wystudzenia.
2.W tym czasie zarobić ciasto na kruszonkę, urabiając podane składniki delikatnie palcami.
3.Mokre składniki na muffiny wymieszać w garnku i wsypać do nich suche. Całość wymieszać za pomocą rózgi tylko do połączenia składników.
4.Papilotki na muffiny wypełnić w następujący sposób: 2 łyzeczki masy, łyżeczka budyniu, ponownie 1-2 łyżeczki masy i na koniec krucha posypka.
Babeczki piec w 180 stopniach przez około 25 minut. Studzić na kratce!
Porady
z podanych składników udało mi się upiec 16 muffinek, ale jeżeli chcemy uzyskać bardziej wypasione babeczki można do każdej formy ponakładać większe porcje ciasta i zrobić ich tylko 12 :)
Komentarze