Kruszon

4.67 (3 ocen)

  • Średni

To ciasto na każdą pore roku

  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 5 sztuk
    - mąka: 4 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kostka margaryny: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruszon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piane ubijamy z białek z bięciu jaj, kiedy piana będzie już sztywna
    dodajwmy do niej szklanke cukru i ubijamy jeszcze chwile.
    Z żółtek, cukru, mąki, proszku do pieczenia i margaryny wyrabiamy
    ciasto.
    Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy 2 łżki kakao i
    wyrabiamy. Na blachę wykładamy jasne ciasto na nie układamy owoce,
    następnie ciemne ciasto na któr idzie piana a na piane kruszymy
    pozostałe ciasto jasne.
    Wszystkie warstwy ciasta możemy pokruszyć na blache nie tżeba go
    rozwałkowywać.
    Ciasto pieczemy 45 minut w temperatuże 180 stopni. Po upieczeniu możemy
    je jeszcze pozostawić w piekarniku żeby doszło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować