Mus jeżynowo-bananowy

  • wyświetlono: 50 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealny na upalne dni.

23ewelina
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

30 dkg jeżyn (mogą być mrożone)
2 dojrzałe banany
5 łyżek jogurtu greckiego
2 łyżki miodu
opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
listki mięty do dekoracji+kilka jeżyn

Sposób przygotowania przepisu:

Mus jeżynowo-bananowy

  • 1. Do garnka wrzucić jeżyny,pokrojone banany i resztę składników,całość dokładnie zblendować.
    2.Mus przelać do kubeczków,udekorować listkami mięty,oraz pozostałymi jeżynami.Schłodzić.

Porady

Mus można posypać pestkami słonecznika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bananymiódjogurt greckijeżyny

Komentarze

Podobne przepisy

Likier jeżynowy

Dodane przez: iwona71

Smocza krew-likier jeżynowy

To mój ulubiony likier o pięknym...

Koktajl jeżynowo migdałowy

Dodane przez: mysza75

Koktajl jeżynowo migdałowy

Odrobina lata w szklance koktajlu...

koktajl

Dodane przez: Anitka0804

Koktajl bananowy

Pyszny, smaczny oraz gęsty kokatjl...

Koktajl malinowo-jeżynowy

Dodane przez: Joanna Kryla

Koktajl malinowo-jeżynowy

Pyszny orzeźwiający koktajl.

Koktajl ;)

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jeżynowe marzenie

..aby umilić sobie rajski wypoczynek...

koktajl jeżynowy z nutą pikanterii

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii

Pyszny, odżywczy koktajl w sam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE