Muffiny z jajek i warzyw

  • wyświetlono: 320 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Muffiny z jajek i warzyw to najlepiej jeść je zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Są wtedy jak puchate baryłki. Na zimno też smakują i warto je zabrać w pudełku na drugie śniadanie do pracy.

AZgotuj
  • 6 porcje
  • 30min

Składniki

6 jajek
1/2 cebuli
1/4 czerwonej papryki
trochę cukinii,
2 różyczki brokuła lub kalafiora
1/2 opakowania fety
olej
tymianek
oregano

Sposób przygotowania przepisu:

Muffiny z jajek i warzyw

  • 1. Jajka wbić do miski i roztrzepać. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i lekko podsmażyć cebulę paprykę i cukinię. Wystudzić lekko. Brokuła lub kalafiora porwać na małe kawałki i sparzyć wrzątkiem. Wszystko wrzucić do jaj. Doprawiać solą, pieprzem, tymiankiem i oregano. Na koniec dodać pokruszoną fetę.
    Przelać do formy na muffinki. Piec do 30 minut w 180 stopniach C.
    Podałam z chlebem żytnim .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaJajkaśniadaniemuffinkimuffinki wytrawnepomysł na sniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

muffiny z czekoladą i dżemem

Dodane przez: PaniDomu

muffiny z kawałkami czekolady i marmoladą

pyszne babeczki na każdą okazję,...

Wytrawne muffiny z łososiem i cukinią

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Wytrawne muffiny z łososiem i cukinią

Dziś piekłam razem z moją siostrą...bo...

muffiny

Dodane przez: blondynkagotuje90

Muffiny ziemniaczane z jajkiem i bekonem

Niewątpliwą zaletą tego dania,...

Muffiny z musli i gruszką

Dodane przez: Beata12

Muffiny z musli i gruszką

Przepyszne muffiny o pięknym aromacie...

Muffiny z rabarbarem i truskawkami.

Dodane przez: joanna1974

Muffiny z rabarbarem i truskawkami

Lato to czas kiedy owoce dostarczają...

muffiny z czekoladą i pomarańczową nutką

Dodane przez: Inka T

Muffiny z czekoladą i pomarańczą

Nie ma lepszego deseru niż czekolada!...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE