Muffiny bananowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne do popołudniowej kawki :-)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanka mąki
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    2 dojrzałe banany
    szczypta soli
    szklanka posiekanych orzechów laskowych

Muffiny bananowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, soda, sól, orzechy).
  • 2. W drugiej misce rozgnieść widelcem banany. Dodać mleko, olej, jajko. Wymieszać.
    Dodać do suchych składników. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Nakładać do papilotek pozostawiając ok. 1 cm miejsca od góry na wyrośnięcie muffinek. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 30 minut (do suchego patyczka).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy