MUFFINKI BANANOWO-CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

UWIELBIAM MUFFINKI I DLATEGO CHCĘ SIĘ Z WAMI PODZIELIĆ TYM PRZEPYSZNYM PRZEPISEM.

  • 15 min

Składniki:

  • 120ml. CIEPŁEJ WODY,
    60 ml. MLEKA,
    60 ml. OLEJU,
    3/4 ŁYŻECZKI OLEJKU WANILIOWEGO,
    1 DUŻE JAJO,
    1 BANAN,
    130 gr.MĄKI,
    200 gr. CUKRU,
    35 gr. KAKAO,
    1/4 ŁYŻECZKI SOLI,
    3/4 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA,
    3/4 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ.

Muffinki bananowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MUFFINKI BANANOWO-CZEKOLADOWE. 1. BANANA ZMIAŻDŻYĆ WIDELCEM , POŁĄCZYĆ Z WSZYSTKIMI MOKRYMI SKŁADNIKAMI I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ MIKSEREM.
    SYPKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ W DRUGIEJ MISCE.
    DO PŁYNNEJ MASY DODAWAĆ PORCJAMI SKŁAD. CAŁY CZAS MIKSUJĄC DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA.
    BLACHĘ DO MUFFINEK WYŁOŻYĆ PAPILOTKAMI I NAPEŁNIAĆ CIASTEM DO 2/3 WYSOKOŚCI.PIEC W 180 stopniach PRZEZ 20-25 MIN.UDEKOROWAĆ BITĄ ŚMIETANĄ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy