Muchomorki z pomidorów i jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czy Wy też lubicie kiedy podawane potrawy są nie tylko smaczne, alei kolorowe, twórcze, zaskakujące wyglądem, przyciągające wzrok?? Najbardziej cieszą się nimi dzieci, łącznie ze mną;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - pomidorki małe: 4 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Muchomorki z pomidorów i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pomidory myjemy, ścinamy piętki, wydrążamy łyżeczką, wnętrze solimy, pieprzymy i odstawiamy do odsączenia. Jajka ścianamy delikatnie, aby mogły stać.

    Na każdą nóżkę (jajko) nakładamy kapelusz (wydrążonego pomidorka). Z majonezu za pomocą wykałaczki robimy kropki na muchomorkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy