Przekąska z jajek, pomidorów i tuńczyka

0 (0 ocen)

Tak przygotowane jajka można podać na stół "imprezowy" jako przekąski ;)

Składniki:

  • 5 kurzych jaj (ja miałam klasy L)
    2 średnie pomidory malinowe
    1 cebula czerwona
    3 łyżki dobrego majonezu
    1/2 pęczka szczypiorku
    tuńczyk w sosie własnym ( ilość wg.uznania)
    sól,pieprz świeżo mielony wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Przekąska z jajek, pomidorów i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo-ostudzić,obrać,przepłukać i pokroić na połówki wzdłuż.
    Umyte pomidory pokroić w ósemki,cebulę w krążki a szczypior porwać na drobniejsze kawałki.
    Do blendera dodać majonez i porwany szczypiorek,całość zblenderować-odstawić.
    Na talerzu/półmisku ułożyć jajka,pomiędzy nimi poukładać pomidory,całość posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
    Na każdym jajku ułożyć po troszkę tuńczyka i posypać krążkami cebuli.
    Całość polać majonezem szczypiorkowym,posypać delikatnie posiekanym drobno szczypiorem i można podawać na stół jako przekąski.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować