Mocno ziołowe masełko czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Najlepsze jest czosnkowe masełko domowe, intensywnie pachnące świeżym czosnkiem i ulubionymi ziołami. Dzisiaj postanwiłam dodać je do śniadaniowej bagietki, której nadało mnóstwo smaku i aromatu oraz dostarczyło porcji naturalnego antybiotyku jakim jest czosnek.

  • 15 min

Składniki:

  • - 100 g miękkiego masła
    - 3 ząbki czosnku
    - 2 łyżeczki ziół prowansalskich
    - 1/3 łyżeczki mielonej kurkumy
    - sól i pieprz do smaku

Mocno ziołowe masełko czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie dodajemy zioła prowansalskie, kurkumę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i przekladamy do lodówki dla odpowiedniego stężenia oraz przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy