Młode ziemniaczki nadziewane mięsem aromatyzowanym czosnkiem podane ze słonecznymi karotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy aż będą miękkie co jakiś czas sprawdzając czy są już odpowiednie - im miększe tym lepiej je się wydrążają.
Po ugotowaniu odcedzamy i czekamy aż ostygną. Przekrawamy na pół i wydrążamy środek ( dookoła zostaw 1 cm skorupkę tak by ziemniak nie rozwalił się podczas nadziewania). Mięso przyprawiamy według uznania. Ostatnio użyłam cebuli, która daje wspaniały smak i aromat. Tym razem użyłam czosnku i drobno posiekanej pietruszki - także super połączenie. Ziemniaki nadziewamy mięsem i układamy na blaszkę. Ziemniaczki pieczemy w temp. 160'C do czasu aż mięsko się zarumieni.
Życzę niezapomnianych doznań smakowych.
Komentarze