Miniserniczki różane

0 (0 ocen)

  • 45 min

Miniserniczki, to bardzo dobra alternatywa dla osób, które chcą zrobić sernik w kilku wersjach smakowych. Aromaty kwiatowe bardzo fajnie komponują się z deserami. Osobiście bardzo lubię wszelkie przetwory z płatkami kwiatów jadalnych, a róża to mój faworyt.

  • 45 min

Składniki:

  • na 6-7 porcji:
    • 250 g. twarogu sernikowego
    • 1 jajko
    • 1/3 szklanki ksylitolu
    • 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki wody różanej
    • 1 łyżka konfitury z płatków róży + odrobina do położenia na wierzch

Miniserniczki różane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg sernikowy, ksylitol oraz mąkę mieszamy mikserem, aż składniki połączą się. Następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy wodę różana i konfiturę z płatków róży, mieszamy dokładnie łyżka.
    Formy do muffinów wykładamy papilotkami, które wypełniamy masą sernikową. Serniczki pieczemy przez ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni. Po ostudzeniu, na wierzch serniczków kładziemy odrobinę konfitury z płatków róży.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy