Kotlety mielone z pestkami dyni i otrębami pszennymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Coś nas tknęło na połączenie otrąb i mięsa mielonego...wyszło smaczne połączenie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g karkówki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 szkl otrębów pszennych
    1/2 szkl pestek z dyni
    1 jajko
    1 łyżeczka mielonej kozieradki
    50 ml bulionu mięsnego
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki sezamu
    sól, pieprz

Kotlety mielone z pestkami dyni i otrębami pszennymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone z dynią i otrębami pszennymi 1. Karkówkę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, otrębami i pestkami. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy solą, pierzem, kozieradką, dokładnie wyrabiamy z bulionem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w mieszance bułki tartej i sezamu. Smażymy na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2015

Komentarze

Podobne przepisy