maślane rogaliczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruche, pachnące, uzależniające. Nadają się na specjalne okazje, jak i bez okazji.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka pszenna: 300 gramów
    - masło: 200 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - żółtko: 1 sztuka
    - mielone migdaly ze skorka: 70 gramów

Maślane rogaliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść. Ciasto włożyć na 2 godziny do lodówki. Po schłodzeniu ciasta odrywać od niego porcje wielkości orzecha włoskiego i formować z nich rogaliczki. Wyłożyć je na papierze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st. na złoty kolor (ok. 20 min).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy