ROGALICZKI MIGDAŁOWE

5 (163 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka bardzo kruche, orzechowe. Ciasteczka świąteczne i nie tylko.Przepis mam od znajomej z NK.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -420 g. margaryny lub masła
    -150 g. cukru pudru
    -1 p. cukru waniliowego.
    -200 g.mielonych migdałów
    560 g. mąki tortowej
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka

Rogaliczki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robienie ciasteczek 1. Margarynę, cukier i cukier waniliowy,zmiksować.Dosypać migdały i zmiksować.Przesiać mąkę i zagnieść.Zrobić gruby wałek i podzielić na cztery części.Z każdej części zrobić też wałek, pokroić na 4,każdą znowu na 4, tj. 16 plasterków.Całość znowu przekroić na dwie części, tj. 32 kawałeczki. Zrobić z nich kulki, potem wałeczki, lekko cieńsze na końcach, jak księżyce.
  • upieczone ciasteczka 2. Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 * C. ok. 15-17 min. Sprawdzać czy rogi ciasteczek już są brązowe, to znaczy że są już gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować