Marmurek z ananasem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dodatek całych plastrów ananasa sprawia że ciasto wygląda jakby stawiano na nim bańki;)

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 szklanki mąki
    3-4 łyżki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny o temperaturze pokojowej
    1,5 łyżki gorzkiego kakao
    szczypta soli
    2 puszki ananasa

Marmurek z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ,dodając stopniowo po jednym jajku,szczyptę soli i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Wszystko dobrze wymieszać,dodając około 4 łyżki mleka.
  • 2. Ciasto podzielić na połowę,do jednej części dodać kakao.
  • 3. Blachę z piekarnika wysmarować margaryną,rozsmarować na niej jasne ciasto,przykryć ciemnym i przemieszać wszystko lekko widelcem.
  • 4. Osączone plastry ananasa ułożyć na cieście.
    Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni

Porady

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Komentarze

Podobne przepisy