Makaron z twarogiem i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybkie danie, gdy mamy niewiele czasu.

  • 10 min

Składniki:

  • 400 g makaronu kokardki
    500 g twarogu półtłustego
    1 łyżka rodzynek
    1 łyżka płatków migdałowych
    1 łyżka dowolnych orzechów
    1 łyżka płatków owsianych
    1 łyżka suszonych pestek dyni
    3 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    4 łyżki śmietany (ewentualnie jogurtu greckiego lub bałkańskiego)
    1 łyżeczka cynamonu

Makaron z twarogiem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietaną (jogurtem), rodzynkami, płatkami migdałowymi, orzechami, płatkami owsianymi i pestkami dyni. Ugotowany makaron wykładamy na talerze a na wierzch kładziemy kilka łyżek twarogu z bakaliami. Całość oprószamy cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy