Kochamy takie szybkie dania. Kolacja przygotowywana po 2 w nocy, zawsze świetnie smakuje. Obiad dla leniuszków, a przy tym jaki smaczny.
25 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
250 g ulubionego makaronu
1 mała cebula
1 łyżka masła
50 g wędliny (u nas polędwica)
2 jajka
2 łyżki startego sera (u nas Dziugas)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Makaron z jajkiem i wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.( Najlepiej zagotować wodę w czajniku elektrycznym, przyśpieszymy proces gotowania makaronu. ) Odcedzamy.
W czasie gotowania makaronu na maśle szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, smażymy. Następnie wbijamy jajka, mieszamy, dodajemy makaron, składniki łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem (u nas Dziugas) oraz posiekaną natką pietruszki.
Komentarze