Makaron z jajkiem i wędliną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kochamy takie szybkie dania. Kolacja przygotowywana po 2 w nocy, zawsze świetnie smakuje. Obiad dla leniuszków, a przy tym jaki smaczny.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu
    1 mała cebula
    1 łyżka masła
    50 g wędliny (u nas polędwica)
    2 jajka
    2 łyżki startego sera (u nas Dziugas)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz

Makaron z jajkiem i wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z jajkiem i wędliną 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.( Najlepiej zagotować wodę w czajniku elektrycznym, przyśpieszymy proces gotowania makaronu. ) Odcedzamy.
    W czasie gotowania makaronu na maśle szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, smażymy. Następnie wbijamy jajka, mieszamy, dodajemy makaron, składniki łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem (u nas Dziugas) oraz posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy