Makaron z boczkiem i białym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu bucatini (ew. spaghetti)
    200 g wędzonego boczku
    150 g sera białego
    50 g smalcu
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    pieprz białowieski
    sól

Makaron z boczkiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z boczkiem i białym serem 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumieniena.
    Dodajemy grubo siekaną cebulę, smażymy do jej miękkości. Na koniec dodajemy posiekany czosnek.
    Do boczku wkładamy ugotowany makaron, pokruszony biały ser, podgrzewając dokładnie łączymy wszystkie składniki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem białowieskim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy