Łososiowa pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g wędzonego łososia w plastrach
    1 awokado
    140g kanapkowego śmietankowego serka
    sok z limonki
    3 łyżki świeżego posiekanego koperku
    1 ząbek czosnku
    świeżo zmielony pieprz
    szczypta soli

Łososiowa pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0mlqqoc 1. Łososia drobno posiekać a awokado pokroić w drobną kosteczkę a następnie rozgnieść widelcem.
  • image-24jlish 2. Serek śmietankowy rozgnieść widelcem.
  • image-16y4qhq 3. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • image-0mk5leg 4. Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy