ulubione lody - u mnie śmietankowe i truskawkowe
dwie dojrzałe nektarynki
jeżyny
ok. 175 ml śmietany 30 %
1/2 łyżeczki soku z cytryny
łyżka cukru pudru
dużo, dużo likieru czekoladowego
Lody z likierem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego.
Na dno pucharka ułożyć 1/2 nektarynki pokrojonej w półksiężyce. Na nektarynkę wyłożyć 3 kulki lodów. W środek deseru wcisnąć bitą śmietanę. Ułożyć kilka jeżyn, pozostałą część nektarynki i wszystko polać dużą, dużą ilością likieru czekoladowego.
Smacznego. Mniam.
Komentarze