Lody krówkowe.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Najprostszy sposób na pyszne, domowe lody.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 puszka masy kajmakowe
    - 530g śmietany 18%

Lody krówkowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę z puszki przełożyć do misy miksera. Do kajmaku dodać schłodzoną śmietanę. Zmiksować masę ze śmietaną za pomocą miksera, aż oba składniki się połączą i powstanie masa o jednolitej konsystencji. Zmiksowane produkty przełożyć do plastikowego pojemnika i odstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Jeść, gdy lody będą już odpowiednio zmrożone.

Porady

Jeśli ktoś ma ochotę może dodać do tych lodów ulubione bakalie - rodzynki, orzechy, migdały, wzbogacą one smak lodów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy